top of page
Vänner i Spa

Behandlingar

Jag värdesätter en bra relation med mina kunder och du som kund kommer att bli individuellt behandlad med skräddarsydd hudvård. Att arbeta med hud är min passion. Jag möter dagligen olika hudar med olika hudproblem och olika hudtillstånd. Ingen hud är den andra lik! Min uppgift är att lyssna till dig och din hud- det handlar även om ett ömsesidigt samspel mellan mig som terapeut och dig som kund och tillsammans kan vi göra stor skillnad för att höja din livskvalité.

Ansiktsbehandlingar

En ansiktsbehandling gör man för få rent huden på djupet, avlägsna döda hudceller, få igång mikrocirkulationen, boosta huden med fukt och näring för att få vacker lyster eller bara för att koppla av.

 

På Hudkliniken skräddarsys alltid ansiktsbehandlingarna utefter hudtillstånd och hudtyp. Jag erbjuder olika  signaturbehandlingar från både Circadia och Dermaceutic och dessa anpassas givetvis för din hud. Om du har svårt att välja vilken behandling som passar din hud kan du boka Hudterapeutens val. Då gör jag valet åt dig.

För att se alla behandlingar gå in via Bokadirekt

Hudterapeutens val

Om du har svårt att avgöra vilken behandling som passar dig bäst, bokar du denna. Det är en skräddarsydd behandling som anpassas efter din hud och ditt hudtillstånd. Med min erfarenhet och kompetens kommer vi tillsammans fram till vad som passar dig och din hud bäst.

 

Behandlingen innefattar: hudanalys, djuprengöring exfoliering/peeling, vapozon och portömning. I samband med hudanalysen avgör jag om ytterligare apparatur eller peeling behöver tillsättas. Frans- och brynfärgning kan läggas till likaså guashamassage.

Tiden för behandlingen beräknas till ca 90 minuter och bokas här.

ung kvinna

Proffs på hud

Kemiska Peelingar - Dermaceutic

Håll musen över rutan för att få fram en klickbar pil som leder till en pop up-box med mer information för respektive behandling.

Boka din tid här.

Mask Peel 15 %

Oljeabsorberande peeling mask som tar bort orenheter

Über PRO peel

Mild mandelsyrapeeling för lyster och hudförbättring

Mask Peel 30 %

Effektiv djuprengöring för huden, särskilt lämpad för fet hy

Crystal Peel

En Dermaceutic-peeling lämplig för alla hudtyper

Milk Peel 50 %

Jämnar ut hudtonen och reducerar fina linjer

PRX-T33

Effektiv kemisk peel som ger en hudföryngring

Kemiska peelingar
Njuter av naturliga ingredienser

Avancerad hudvård

Dermapen

Nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer.

Radiofrekvens

För en slätare hy med bättre spänst och en fantastisk lyster.

Plasmapen

Hudföryngring samt borttagning av födelsemärken.

Diatermi - blodkärl

Behandling av ytliga blodkärl med hjälp av bränning.

Epilering

Medicinsk behandling för permanent hårborttagning.

Avancerad hudvård
DermaplanePRO

DermaplanePRO är en ansiktsbehandling där vi varsamt exfolierar hela ansiktet med en skalpell. Skalpellen är speciellt utvecklad för en skonsam behandling och med metoden får man bort alla döda hudceller och det mjuka vellushåret, vilket leder till ökad curkulation och cellförnyelse.

 

Behandlingen tar ca 50 minuter och kan med fördel kombineras med tex microneedling, fuktbehandling eller kemiska peels. På Bokadirekt hittar du alla möjliga kombinationsalternativ till DemaplanePRO.

1D885E58A97C4BEEBBDCC4DD110A0964.jpg
Dermapen

Vad är Dermapen?

DermaPen är en avancerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktion av kollagen. DermaPen är en marknadsledande microneedliningpenna som med engångsnålar penetrerar huden med upp till 120 slag per sekund.

DermaPen skapar mikrokanaler i huden som dels hjälper till att slussa ner produkter och vitaminer på ett mer effektivt sätt. Dessutom startar kroppen en naturlig reaktion att börja reparera de skapade mikrokanalerna och det är nu som huden frigör tillväxtfaktorer och dina celler börjar producera nytt kollagen. Din hud har påbörjat en hudföryngringsprocess.

 

Med DermaPen kan jag hjälpa dig som har följande indikationer:
• Akneärr
• Åldrad och slapp hud
• Rynkor och fina linjer
• Upphöjda ärr
• Förstorade porer
• Hudbristningar

Inför din DermaPen behandling

När du vänder dig till Hudkliniken Örebro kommer vi tillsammans att diskutera hur en DermaPen behandling passar just dig. Vi första tillfället kommer det att göras en konsultation där jag som auktoriserad hudterapeut kommer att hjälpa dig att lägga upp en behandlingsplan som är anpassad efter dina förutsättningar och önskemål. Du kan även endast boka tid för konsultation om du känner dig osäker på vilken behandling som passar just dig.

Under konsultation går vi igenom ditt behov och vilka effekter en DermaPen behandling kan ge. Dessutom går vi igenom vilka förväntningar du har så att vi kan göra vårt bästa för att göra dig nöjd.

 

Hur går behandlingen till?

Vi inleder vår behandling med att noggrant rengöra huden. Sedan gör vi en kemisk peeling som anpassas efter din hud. Peelingen har en utjämnande effekt på huden samt avlägsnar döda hudceller.

När DermaPen sedan förs över huden stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas. Microkanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av våra professionella produkter.

Behandlingen avslutas med applicering av en lugnande och återställande ansiktsmask samt en solskydddande kräm.

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Dermapen
Radiofrekvens

Ansiktsbehandling med NBE 500 upplevs som en ljuvlig energigivande massage och metoden är helt smärtfri.

 

Elektromagnetisk energi kombineras med värme & specialutvecklade serum som effektivt slussas ner på djupet i huden & ger cellerna energi och syre. Huden stärks upp & tillväxten av nya celler stimuleras.

 

NBE 500 är en säker & effektiv behandling som anpassas individuellt för varje hudtyp & önskat resultat. En banbrytande metod för hudföryngring med omedelbara effekter och ger en långsiktig förbättring av hudens struktur. Du får en slätare hy med bättre spänst & fantastisk lyster.

 

Behandlingens innehåll: Rengöring, hudanalys, cremepeeling med pilbarksextrakt, applicering av serum som jobbas ner i huden med hjälp av NBE 500 ca 15min på varje ansiktshalva (hals, kind & panna), samt en lyxig alginatmask som lämnar din hy mjuk, smidig & lugn. Därefter avslutande behaglig ansiktscreme.

 

Rekommendationen är att köpa en kur på 5 behandlingar för att uppnå ett hållbart resultat. Behandlingarna bör göras cirka en gång var 7-10:e dag.

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Radiofrekvens
Plasmapen – hudföryngring​ samt borttagning av födelsemärken

En revolutionerande elektrostatisk teknologi gör det nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan vare sig kniv eller injektioner! Behandlingen är helt ytlig, dvs. man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden. Så länge man följer eftervårdsinstruktionerna korrekt finns det inga risker med behandlingen. 

 

Exempel på större behandlingsområden:

 • Hängande ögonlock

 • Uppstramning av slapp hud

 • Påsar under ögonen

 • “Kalkonhäng”

 • “Hamsterpåsar” på halsen och kinderna

 • Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy

 • Korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter

 • korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och brustna blodkärl​

Exempel på mindre behandlingsområden:

 • Hudflikar

 • Vårtor

 • Tatueringar

 • Pigmentering

 • Kärl

 • Acne

 • Ärr

 

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Plasmapen
Shadow Profile Portrait
Diatermi – ytliga blodkärl

Bränning av små ytliga blodkärl på ansiktet görs med hjälp av en Diatermi-maskin som är en avancerad apparat. Genom en väldigt liten strömförande nål bildas värme som jag punkterar den allra ytligaste huden med och försluter kärlet. De synliga kärlen försvinner direkt.

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Diatermi - ytliga bodkärl
Permanent hårborttagning – epilering

Diatermi är en klassisk och effektiv hårborttagningsmetod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät som till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.

Diatermi är en medicinsk behandling som är mycket effektiv. Det är dessutom den enda metoden som tar bort alla typer av hår permanent (notera att hårborttaging med IPL och laser inte är effektivt på alla hårtyper). Det kan användas på såväl tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån, oberoende hårfärg eller hudtyp.

Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör och ramlar av varierar väldigt mycket på olika områden på kroppen. Håret på huvudet kan exempelvis växa i upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransar har en cykel som enbart sträcker sig över några veckor.

När håret är i sitt ”växande stadium” (anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermiapparat, förs ner i hårsäcken och en liten urladdning av energi frigörs vid basen. Värmen som uppstår vid basen av håret dödar hårsäcken, vilket förhindrar den från att kunna producera mer hår i framtiden.

Alla hårstrån befinner sig förstås inte i den ”växande fasen” vid tidpunkten för behandling. Vissa hårstrån kommer sannolikt att befinna sig ”övergångsstadium” (katagen fas) eller ”vilande stadium (telogen fas). Därför måste behandling upprepas vid flera tillfällen för att varje hårstrå ska kunna behandlas när det befinner sig i rätt fas.

Orsaker till ökad hårväxt

Orsakerna till ökad hårväxt är många. Vanligt är att det finns en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan få allvarliga konsekvenser för den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.

 

Biverkningar

Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen.
Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy. Med en certifierad, erfaren behandlare är riskerna minimala.

Gör behandlingen ont?

Den upplevda smärtan varierar självklart mellan olika individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden som till exempel överläppen upplevs ofta som smärtsamma. Att bränna ett hårstrå går dock mycket snabbt.

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Diatermi - epilering
unga kvinnor
Massage

På Hudkliniken erbjuder jag ett antal olika massagebehandlingar. Massagebehandlingarna är svenska, klassiska behandlingar som är holistiska i sitt slag. I dagsläget är behandlingarna endast till för kvinnor. För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

 • Ansikts- och skalpmassage
  En klassisk ansiksmassage där även skalp och nacke masseras. En perfekt
  behandling att göra över luchen. Behandlingen utförs endast på kvinnor i dagsläget.
   

 • Holistisk helkroppsmassage
  Helkroppsmassage 50 min Klassisk, svensk, holistisk helkroppsmassage inkl. skalp
  och fotmassage. Aromaolja används under massagen. I dagsläget erbjuds denna
  tjänst endast för kvinnor.
   

 • Holistiskt helkroppsmassage med radiofrekvens
  Helkroppsmassage med radiofrekvens NBE. Klassisk, svensk, holistisk
  helkroppsmassage inkl. skalp och fotmassage. Aromaolja används under massagen.

  Först utförs de klassiska massagegreppen och därefter används radiofrekvens. I
  dagsläget erbjuds denna tjänst endast för kvinnor.
   

 • Ryggbehandling med peeling, portömning och massage
  Denna exklusiva ryggbehandling är helt underbar för din rygg I behandlingen ingår
  det: Peeling, vapozon, portömning, massage och eftervårdande produkter.

  Behandlingen tar i sin helhet 45 minuter och kan göras över exempelvis lunchrasten.
  Denna tjänst erbjuds i dagsläget endast till för kvinnor.

Massage
Frans- och brynbehandlingar

Jag erbjuder flertalet frans och brynbehandlingar på kliniken. Behandlingarna som erbjuds är:

 • Lashlift

 • Browlift

 • Trådning (borttagning av ansiktshår med en tråd)

 • Färgning av fransar och bryn

 • Brynformning med både tråd och pincett

 

 

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Frans & bryn
Konsultation

Om du känner dig osäker på vilken/vilka behandlingar som passar din hud, eller endast vill ha rådgivning i produkter kan du boka en tid för en konsultation.

Vi går igenom vad just din hud behöver eller inte behöver för behandlingar och produkter.

 

För mig är det viktigt att du känner dig trygg och sedd. Mitt mål är att du får rätt behandling och att vi tillsammans arbetar mot gemensamma mål.

Om du direkt väljer att boka en avancerad hudvårdsbehandling så görs det givetvis en konsultation i anslutning till den behandlingen. För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Konsultation
Vaxning

Jag använder mig av ett skonsamt vax från Fonnix som är mjukt och milt mot huden. Det finns olika vaxbehandlingar, allt från ben till bikinilinje och armar. Det finns även olika paketpris.

 

För tidsbokning samt prisuppgifter gå in via Bokadirekt.

Vaxning
Vax
bottom of page